Mindenféle...

Szolgál(h)atok

Szolgál(h)atok

Gyülekezeti tag lettem!  – Annyira örülök!
Kaptam egy listát arról, hogy mit is kellene beépíteni az életembe: ima, bibliaolvasás, közösség, szolgálat. 🙂
Jól haladok, de a szolgálat kapcsán sok kérdésem van. Nekem is kell? Mindenkinek kell? Miért? Mit? És persze mikor? Munka, tanulás, család mellett?

A test

gyülekezet-test-tagok-szolgálat-szeretet– Az első ami az eszembe jut, hogy “Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” 1Kor 12,27. Azt mondtad, hogy gyülekezeti TAG lettél. Akkor Krisztus testének az egyik tagja is. Egy testrész a sok közül. A test úgy lett megalkotva, hogy minden egyes porcikájának van valami feladata, funkciója. Ha valamelyik nem működik, akkor a szervezet egyből jelez, hogy valami nincs rendben. A gyülekezet akkor tudja igazán betölteni a küldetését, ha minden egyes tag végzi a maga dolgát, engedelmeskedve a “fejnek”. “…a fej, a Krisztus, akiből az egész test egybeilleszkedik és összekapcsolódik a különféle ízületek segítségével úgy, hogy minden egyes tagja erejéhez mérten közösen munkálja a test növekedését, hogy épüljön szeretetben.” Ef 4,15-16

– Szóval egy testrész vagyok, fontos része a nagy egésznek. És akkor működnek jól a dolgok a gyülekezetben, ha én is “működök”, ha minden rész működik. Igaz? 

– Kérlek ezt mondd ki hangosan, mint egy megvallás! Közben HIDD EL, hogy valóban FONTOS RÉSZ vagy, még ha piciny, vagy láthatatlan tagként is vagy jelen. Tudatosítsd magadban, hogy hasznossá kell lenned!

“Fontos része vagyok a nagy egésznek.
Akkor működnek jól a dolgok a gyülekezetben,
ha én is “működök”!

“Szeretetben szolgáljatok egymásnak.” Gal 5,13

– Hú, annyira finom vacsorát főztél megint. Miért szánsz rám ennyi időt, egy egyszerűbb vacsora is megfelelt volna nekem.

Azért csinálom, mert nagyon szeretlek. 

– Az jutott erről az eszembe, hogy valahogy ilyen lelkülettel kell szolgálni a gyülekezetben, ahol egy család tagjai, egy test tagjai vagyunk. Mi akartunk azok lenni, saját akaratunkból, szeretettől vezérelve. Hogyne főznénk finom vacsorát, hogyne mosnánk ki a koszos ruhát. Hát persze, hogy korán felkelünk elkészíteni a reggelit, mire felébred a család. Ezek mind természetes dolgok, hiszen szeretjük őket. Így kellene hozzáállnunk a szolgálathoz is. 

– Igaz, így már nem kérdés, hogy miért “kell” szolgálni. De mi van, ha én még “gyerek” vagyok és nem tudok főzni, mosni, nem tudok vasalni.

– Ebben a családban nincs gyermek, vagy felnőtt. Tagjai vagyunk a nagy egésznek, ahol mindenki a saját erejéhez, tudásához mérten aktív rész tud lenni. A hogyanra azt tudom válaszolni, hogy “Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: lélekből, jóakarattal szolgáljatok …” Ef 6,6-7, “a szolgálatkészségben fáradhatatlanok (legyetek) ” Róm 12,11 Nem tudok, mást mondani, mint az Ige. Én azért szolgálok, mert amikor Isten Lelke betöltött, akkor beköltözött vele együtt a szeretet is. Már nem csak én és a saját családom a fontos, hanem az új családom is. Egyszerűen nem tudok nem szolgálni. 🙂

Ha keresztény vagyok, akkor az azt jelenti, hogy Krisztus követő. Ha követő, akkor úgy szeretnék élni ahogy Ő. Jézus szolgált! “az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon” Mt 20,28 Én is szolgálni akarok! Nem azért mert kell, muszáj, hanem azért, mert akarok, mert szükségeket látok, mert szeretek. Ha Krisztus a Lelke által bennem él, akkor egy szolgáló Lélek lakik bennem! Én pedig szeretném, hogy általam tegye a dolgát.

Jól összefoglaltad. 🙂 Én ezt nagy örömmel teszem. Nem érzem azt, hogy szolga lennék. Szabad vagyok. Szabad a szolgálatra. Kiváltság, hogy szolgálhatok.

Amikor azt mondja Pál apostol, hogy nem teheti meg, hogy ne mondja el azt, amit látott és hallott, akkor én azt mondom, hogy a test tagjaként nem teheted meg, hogy nem szolgálsz!

Ha igazán Krisztus követő vagy, akkor biztos vagyok abban, hogy benned fel se merül, hogy ne legyél hasznára a testnek.

Te is így gondolod?

Ha azt mondom, hogy szolgálat, mi az, ami elsőre az eszedbe jut?
Fáradtság, munka, plusz teher. Vagy netán örömforrás, szeretet, alázat, tenni akarás?
Krisztus testének milyen része vagy? Aktív, passzív? Adni is tudsz vagy csak elfogadni?
Ha tudatosult, hogy elhívásod a szeretettel való szolgálat, akkor mi a következő lépésed?

A mai tanácsom, hogy tedd meg a következő lépést.
Tedd fel a következő kérdést. 🙂

Tudatosultak a dolgok, de mit csináljak? Milyen testrész vagyok én? Mi a konkrét feladatom? Milyen hatással lesz ez az egész az életemre nézve? 

– Jó kérdések, ezekkel folytatjuk…

Krisztus testének egyik TAG-ja vagyok.
Hasznára akarok lenni a nagy egésznek,
és szeretettel szolgálni. 

MONDD KI! ÉLD MEG!

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083