Bizonyságtételek

Emlékezz vissza!

emlékezzvisszaazútra

„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az ÚR…” 5Móz 8,2

Hogy el tudd mondani, emlékezned kell rá! Tehát ne felejtsd el, jusson az eszedbe! Rögzítsd, tartsd számon, idézd fel, amikor kell! Gyűjtsd a történeteket! „…nem tehetjük, hogy ne mondjuk el azt, amit láttunk és hallottunk.” ApCsel 4,20

Emlékezni fogsz!

emlékezzHa keresztényként hiteles életet élsz, ha hitben mersz lépni, akkor az emberek kérdezni fognak. Neked pedig lesznek tapasztalataid, amit megoszthatsz velük, HA éppen akkor eszedbe jut. DE általában pont akkor nem szokott eszedbe jutni, amikor kellene, igaz? […] Ahhoz, hogy a történeteket később is el tudd mondani, emlékezned kell rájuk. Azt mondja az Ige, hogy emlékezz vissza! 5Móz 8,2-ben az „emlékezz” szó héber megfelelőjének néhány jelentése így hangzik: emlékezik, emlékezetében tart, számon tart, felidéz, feljegyez, rögzít.

A csipeszek

csipeszekemlékrögzítésHogy minél jobban megmaradjon a ruha a szárítókötélen, több csipesszel kell felrögzíteni, különben elrepíti a szél. A történeted, a megtapasztalásod maga a ruhadarab a kötélen. Az első csipesz, mely segít rögzíteni, a hozzá kapcsolódó érzés, amit átéltél. Adj időt az érzéseknek! Tovább növeled a csipeszek számát, amikor hálát adsz érte Istennek. Újabb csipesz, amikor elmeséled másnak. Minden egyes megosztás segít a rögzítésben.[…] A következő csipesz az, ha leírod a megtapasztalást. Ez egy nagy csipesz, azért mert évek múlva is könnyen visszakereshetővé teszi a már megfakult emléket. Általában hónapok múlva már nem mesélsz róla, elfelejted a részleteket. Egyre jobban elhalványul az emléke, és szépen elfújja a szél. A NAGY CSIPESZ erősebb a szélnél. Minél erősebb egy emlék, annál hosszabb ideig marad meg az agyban, annál több ideig tudod előhívni. De ez sem tart túl sokáig, ha közben nem „dolgozol” vele, ha már nem meséled…[…] Istennek nagyon fontos volt, hogy az ő népe emlékezzen. A Bibliában igen sokszor szerepel az emlékezésre való felhívás. Emlékezz, mit tanított neked az Úr, honnan estél ki, honnan indultál, milyen csodákat tett veled Isten. Mi mindent mondott és ígért neked. EMLÉKEZZ!

emlekezni-fogsz-naplo-megtapasztalasok

Csipeszeld az Istennel kapcsolatos megtapasztalásaidat, élményeidet!

A blogban az Emlékezni fogsz! című naplómból idéztem, mely megvásárolható a Kis Vajas csomag részeként.

A következő írásban elmondom, hogy miért fontos, mire jó az emlékezés. Az ezután következő írásban pedig Isten emlékezést segítő módszereibe tekinthetsz bele. 🙂

emlékcsipeszelésAddig is a feladat a csipeszelés.

1: Adj időt az élményeknek és éld át azokat!  2: Adj értük hálát! 3: Meséld el másnak! 4: Írd le! 5: Tegyél bizonyságot újból és újból!

 

 

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083