Bűnös dolgok :)

Bűneim terhe alatt

alazat-ima-bunvallas

A Bűn-tudat című blogban írtam a bűn fogalmáról. Az egy dolog, hogy tudod mi az, de hogyan tovább? A Bibliában olyan egyszerűen hangzik a válasz: “Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.”1Jn 1,9 Egyszerűnek tűnik a folyamat. Valld meg…Már rosszul hangzik nem? Olyan megalázó helyzet, megvallani. Minden kezdet nehéz. Pont emiatt nem jutsz előrébb. Pont emiatt távolodsz el sokszor Istentől, a családtól, barátoktól, a hitbeli testvéreidtől, mert nem megy megalázkodni, mert nem mered, mert nem akarod megvallani.

 

Mi lesz ha megtudják? Mit fognak gondolni? Inkább titkolom, takarom, álarcot veszek fel. Azt mutatom, hogy minden rendben, közben persze nem így van. Szenvedek. Segítség nélkül maradok, mert hát néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Pedig kérhetnék imatámogatást. DE akkor meg kell vallani. Na azt már nem! Elmondhatnám a barátomnak, hátha találunk megoldásokat. Hát, azt sem vállalom! Minden rendben, megoldom egyedül. Persze nem sikerül. Rossz kedvem van, morcos vagyok. Ez senkinek nem jó, főleg annak, aki a közelemben van. Távolodok, távolodok. Már csak a természet a barátom. Az nem vádol. Nem megyek keresztény közösségbe, nem szívesen hallgatom az istentiszteletet, mert Isten ott folyton hozzám szól. Nem olvasok Bibliát, mert az is rólam, nekem szól. Egyre kevesebbszer szólítom meg Őt, úgy érzem távol van tőlem. Pedig én mentem el, én hátráltam meg, én fordultam el. DE hogy lépjek elé? Már legalább 50-szer megvallottam ezt a bűnöm, és most újra kell…annyira ciki, hogy nem bírok szabadulni tőle. Biztos elege van belőlem. Most már tuti, hogy elutasít engem. Ennyi türelme már Istennek sincs. 

 

 

 

tavolodok-a-buneim-miatt

 

 

szeretettel-var-rad-az-isten

Vagy mégis?
Isten ott van a közeledben ölelő, megbocsátó kezével, mint a tékozló fiú atyja (Lk 15. rész), aki egy dologra várt, hogy a fia megalázza magát, odamenjen, elmondja…, hogy ő megölelhesse, és megbocsáthasson neki. Ez az útja a bűneidtől való szabadulásnak. Te odamész Istenhez, elmondod, megbánod, leteszed, Ő megölel, megtisztít, és együtt mehetettek tovább, mintha mi se történt volna. Ő olyan messze veti megvallott bűneidet, mint amilyen messze van napkelet napnyugattól. (Zsolt 103,12) Mehetsz kicsi bűnnel, mehetsz naggyal. Isten szemével a bűn az bűn, legyen apró vagy óriási a te szemedben. Ha megvallod bűneidet…. nincs írva, hogy ez csak kisebb dolgokra vonatkozik. Ez akkor is igaz lesz rád, ha gyilkossággal vádol a lelked, és akkor is ha “csak” rossz gondolatok cikáztak a fejedben.

Mai tanácsom: hajtsd meg a fejed, lépj oda Isten elé, mondd el, ami terhel téged, hogy felszabadíthasson, megtisztíthasson. Előtte nem kell színészkedned, nyugodtan lehetsz fájdalmasan őszinte, mindent tud rólad, többet, mint te magadról. Emiatt úgy érzem Istentől a legkönnyebb bocsánatot kérni.

“Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket. Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.” Zsolt 103,8-14

Komolyan, menj oda, MOST!
Csak elkezdeni nehéz.
“Atyám, kérlek…”
Szólítsd meg így.

Utána következik egy nehezebb lépés!
Elmondani annak akire tartozik. Annak, akit megbántottál. Annak aki ellen vétkeztél.
Kérj bátorságot az Úrtól! Meg fogja adni, és meg fogod tapasztalni, hogy milyen jó érzés, – minden kellemetlenség ellenére is – kimondani és megszabadulni.
A meg nem vallott bűn teherként nehezedik a válladra, aminek a nyomása sokszor csak akkor tudatosul benned, amikor már lehullott rólad, és érzed, hogy sokkal könnyebb most minden.
Természetesnek vettem a nyomást a szívemben…de most, hogy kimondtam, olyan könnyű a lelkem! Most már tudom, hogy mi a szabadság! 

Ha a bűnnel való leszámolás 5 lépése érdekel, akkor ITT kezdd el!

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083