Mindenféle...

Séva nénim mesél a húsvéti létraügyről…

Salyámosy ÉvaIsten egy kicsit összekötötte az életemet Salyámosy Évával, Séva nénivel. Egy hozzá kötődő szolgálat kapcsán ismertem meg őt és a meséit. Nagyon megtetszett ahogy a mesékben megközelít egy-egy témát, és megkértem írjon nekem valamit, ami gazdagítja az oldalamat. Így Séva néni most mesél, csak nem a rádióban és nem mesét. 🙂

A gyermekmeséit a YouTube-on ITT találod meg.

Nyugi, nyugi, még nincs itt az ideje…

Annak idején, amikor a lányom megtanított a Jófogás c. net oldal kezelésére – ahol jó vásárt lehetett csinálni azzal, hogy eladtuk a használt és már nem kívánt dolgainkat – én lendületbe jöttem.

Régi gyermekkönyv új gazdára találSok minden mellett könyveket is feltettem, gyerek könyveket, szakács könyveket, marketing szakkönyveket… de volt négy – öt olyan könyv is, ami után még csak nem is érdeklődtek, holott az alkudozás nagy divat ezen a területen.

Aztán évekig a könyvesszekrényemben pihentek ezek a kincsek és már – talán – el is felejtettem őket, mígnem a minap, valami után kutakodva megláttam kedves külsejüket. Gyerek könyvek voltak. Annak idején én is egy kirakodó vásáron vettem még a diósdi amerikai iskolában és a kis unokáim forgatták nagy örömmel, mert játékosan tanított angolul. Hol mese formájában, hol úgy, hogy a rajz mellett ott volt a tárgy angol neve, hol másként. Szó mi szó, aranyos dolgok voltak annak ellenére, hogy nem mindegyik látszott már újnak. De most ismét megmelengette a szívem nézelődés közben és újra az a kérdés vetődött fel a szívemben, vajon kié lesznek ezek után?

A létraügy

Aztán, – mivel eljárt felettem az idő – úgy döntöttem, hogy a régi, de nagyon jó, ötfokú létrámat lecserélem egy stabilabbra, mert ki a manó akar háztartási balesetet szenvedni. Annak idején dolgoztam a régi Állami Biztositó Reklám osztályán és tudom, hogy a hazai balesetek többsége háztartási baleset és bizony legjobban az idős korosztályt sújtja, akik még mindig azt gondolják, hogy fürge galambként repdeshetnek a létra különböző fokain. Nos, nekem is vannak felső szekrényeim, nekem is vannak magas polcaim és persze az alacsonyabb szekrények tetejét is le kell törölni olykor. Az én létrám ötfokos és 120 kg-ot bír, de mintha ingatag lett volna a számomra. Komoly férfiemberek nagy biztonsággal mozogtak rajta, de nekem nem volt meg ez az érzésem. Salyámosy Éva-LétraügyIgy aztán kinéztem a neten egy hétfokos létrát, ami 150 kg-ig volt biztosítva és a tetején egy kis tárca volt, amibe mindenféle porrongyot, tisztasági flakont és társaikat lehetett tenni, sőt… a külső oldalára még egy vödör akasztót is szereltek, úgyhogy a téma nagyon kedvemre való lett. Még az árát is ki tudtam gazdálkodni.

Igen ám, de a létra 2.5 m magas volt és mérete miatt a házhoz szállító cégek nem vállalták. Próbáltam segítséget kérni a családtól, de az se működött. Gondoltam taxira is, hogy nem könyörgök én senkinek, de hát nem lett volna olcsó mulatság ez. Ugyanakkor letettem a voksomat a mellett, hogy igy lesz, senki emberfiához nem fordulok segítségért, ha valahogy meg tudom oldani a dolgot. Aztán… aztán … és még ma is megilletődik a szívem – az Úr látta a helyzetemet és intézkedett

Az Örökkévaló mindent lát

A telefonhívásHúsvéthoz közeledtünk, nagyhétben voltunk. Egyik nap csörgött a telefonom és felhívott az a kedves apuka, aki karácsonykor is eljött egy másik apukával és az ő kislányukkal az ajtómhoz, hogy elhozzák a gyülekezet ajándékát és hogy énekeljenek nekem a kicsik, ugyanis már fél éve covid világfertőzésben volt a világ. Azért is nagyon jólesett ez a telefonhívás, mert egy év alatt – bár én sokakat hívtam és tartottam kapcsolatot is – engem senki fel sem hívott érdeklődni, kivéve egy alkalmat.

Elbeszélgettünk Alex-szel és nekem egyre több melegség áradt szét a szívemben. Kérdeztük egymást erről-arról és a végén, teljesen váratlanul ért a kérdése: van-e valami amiben segíthetne nekem? Magam se értem, hogy miért tártam fel előtte a létra ügyet, de máris éreztem, hogy ezt nem is én akartam igazán, hanem az Úr által küldött segítségről van szó. Csak elmondtam, nem kértem őt semmire, de azonnal felajánlotta, hogy elhozza.

… és megtörtént. Aznap azon gondolkodtam, hogy vajon mivel tudom meghálálni a kedvességét, mert egészen biztos voltam abban, hogy a benzinköltséghez felajánlott hozzájárulásomat nem fogja elfogadni. Ekkor, na, pontosan ekkor jutottak eszembe a gyermekkönyvek. Neki is van két kicsikéje és ezek a könyvek – bár már a harmadik családé lesz, ahol szolgálhatnak – hitem szerint sok örömet fognak okozni a gyerekeknek.

szeretetElőször egy kicsit féltem, hogy egy „használt” dolgot ajánlok, de visszagondoltam korábbi eseteimre, erőt merítettem és kiderült, hogy örömmel fogadta.

A nagy létra megjött, a mesekönyvek mentek, a szeretet maradt.
Igy búcsúztunk:
– Köszönöm, nagyon szépen köszönöm.
– Szeretettel! – mondta ő és tudtam, éreztem, hogy ez igy is van.

A hála

Aztán nagyon megköszöntem mennyei Édesatyámnak, hiszen még ki se mondtam, hogy mit szeretnék, máris jött a segítsége. Hiába, igaz az ige:
“Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. Minden oldalról körül fogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.”  Zsolt 139,3-6
És igaz az is, hogy:
“Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.”  Préd 3,1

Jézus feltámadt, a sír üresSokan sokszor kérdezik, hogy miként is lehet igaz sok ezer év távlatában az, amit egykor megírtak?! Elavult, hatályát vesztette, ugyan már…  Az is kérdés, hogy tud cselekedni az, aki meghalt a kereszten!?

Mit is mondhatnék erre: Hát így… Nagyon is egyszerűen! Mert örökké ÉL!

Salyámosy Éva

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083