Bibliatanulmányozás

Bibliatanulmányozás egyszerűen, gyakorlatiasan…

tahiti-acs-palne-bibliatanulmanyozas-thesszalonikai-level
Megelevenedik a Biblia…

Istentől jövő biztatás hatására írtam egy könyvet azzal a céllal, hogy mindenki megszeresse a bibliatanulmányozást. Azért, mert tudom, hogy általa megelevenedik a Biblia, általa Isten küldi az üzeneteit. Valóban meghallható ez a hang, és ez nem egy nagyon bonyolult dolog, bizonyos mélységben mindenki számára alkalmazható.
Olvass el róla egy gondosan megfogalmazott ajánlást, véleményt.

Az ajánlást egy drága olvasóm, Bényey Noémi írta.
Ez úton is köszönöm neked az alaposságod, a véleményed, mellyel bátorítasz arra, hogy van értelme annak a szolgálatnak amit végzek. 

Íme a TAHITI című könyv ajánlója: 

Mindenkihez szól

E könyvnek a www.eletben-tart.hu. weblapon megjelenő ismertetője szerint ez a mű egy bibliatanulmányozó könyv, mely az I. thesszalonikai levelet dolgozza fel.
Már a mű címe is figyelemfelkeltő, s kíváncsiságot ébreszt az ismertetést  olvasóban, hogy a cím hogyan kapcsolódik egy újszövetségi levéllel foglalkozó könyvhöz, s erre játszik rá a Paul Gauguin festményeinek hangulatát megidéző könyvborító is. A válaszért érdemes e művet fellapozni. Amint a könyv írója, Ács Pálné baptista teológus írja a könyv elején, úgy e mű mindenkihez szól, így nemcsak a fiatalok olvashatják azt, hanem idősebb korosztály is, akiknek közös ismertetőjük, hogy lélekben fiatalok. A fiataltól kezdve az egészen nyugdíjas korú olvasókig mindenki megtalálhatja a „Tahiti” című áhítatos könyvben az őt érdeklő részeket.

 

tahitis-bibliatanulmanyozas--idosnek-fiatalnak-egyarant

Kérdések – válaszok – célok

Tahiti-bibliatanulmányozás

A mű írójának megfogalmazása szerint a Tahiti szigetről neki a mennyország, s lakóiról a tökéletesség jut eszébe, mely tökéletesség felé érdemes törekedni a könyv színvonalas megírásában, s a Bibliát és e művet tanulmányozóknak is. A mű tartalma szerint magában foglalja az I. thesszalonikai levelet tanulmányozók segítéséhez megadott kérdéseket, melyhez a válaszokat már az olvasóknak kell megtalálniuk. Ezt követik a célok, melyeket tökéletesen nem biztos, hogy el tudunk érni emberi mivoltunkból adódóan, de törekednünk rá, érdemes.

A célok elérését nagyban segítik a könyv feladatai és ehhez járulnak még a mű írójának a „Csendesség” című fejezetében adott jó tanácsai is, melyek közelebb visznek az áhított cél eléréséhez. A könyv a fejezeteiben az I. thesszalonikai levélből közöl részleteket, s azt értelmezi és a szöveg, egy adott szó jelentéseit kibontja, így látjuk az összefüggéseket, melynek segítségével még jobban megértjük az adott bibliai szöveget. Ács Pálné e levél tökéletesebb megértéséhez ajánlja a magyar-görög szótárt, s a teológusnő maga is felhasználja ezt a szótárt, hogy tökéletesebben megvilágítsa egy adott szó jelentéseit, árnyalatait, és így tökéletesebb képet kapunk az Újszövetség e levelének sokszínűségéről, valamint segíti a jobb megértést.

Tahiti-görög szavak-szemléltetés

Mit tenne Jézus? Nemcsak eleven és élő, hanem gyakorlatias is

A „Tahitit” áttanulmányozóknak feltűnhet az, hogy ez az áhítatos mű szövege szerint nem egy száraz, akadémikus és unalmasan megírt könyv, melyet csak a szakmabeliek tudnak igazán élvezni, hanem egy eleven, s élő mű, melyet az tesz igazán élővé, hogy megismerjük belőle a könyv íróját is, mint ahogyan a „A titkom” című fejezetben szól a teológusnő a kamaszkorában átélt nehézségeiről, melyek jó irányban változtak meg, mikor Isten „kezébe vette” őt. Az ilyen fejezetek döbbenthetik rá az azokat tanulmányozókat, hogy Istennel együtt minden lehetséges, s a könyv írójának személyes valóságában való bepillantás az ilyen műveket jellemző elvontság nélkülözése miatt emberibbé, az egyszerű emberek által is érthetőbbé teszi a könyvet. A mű nemcsak eleven és élő, hanem gyakorlatias is, mivel olyan tanácsokat kapunk belőle, amelyeket a hétköznapokba is át tudunk ültetni. Ilyen fejezet a 42., mely az Ima – Ima – Ima címet viseli magán, s megtudjuk belőle azt, hogy a könyv írója hogyan ülteti át az 1Thessz 5,17-et („…szüntelen imádkozzatok…”), mely tanács megfogadása elmélyítheti a tanácsot gyakorlatban átültetők imaéletét. A művet kiegészítik, teljesebbé teszik, s feldobják a kék, fehér és fekete színben pompázó grafikák, melyekkel együtt sajátos hangulatot tükröz ez a könyv.

Összességében ez egy olvasásra, többszöri forgatásra ajánlott teológiai mű, melynek folytatását várjuk.

Bényey Noémi


Együtt könnyebb, együtt motiváljuk egymást, hogy kitartsunk a tanulmányozásban.
Ez a gyengénk, nem igaz?
Együtt kitartunk, végig csináljuk, a gyakorlatba ültetjük, megéljük és győztesek leszünk!

A könyv alapján egy kis “tanfolyam”, online csoport is indul, melyben együtt dolgozzuk fel a könyvet, miközben megismerünk több, egyszerű tanulmányozást segítő módszert.

Tahiti-online bibliatanulmányozó csoport“2021 februárjában beindult az első online bibliatanulmányozó csoport. Célunk az I. Thesszalonikai levél feldolgozása, oly módon, hogy minden kis témára egy hetet rászánunk. Mindezt azért, hogy legyen időnk elmélyülni benne és meg is élni, a feladatokat elvégezni, megtapasztalni annak áldásait. Sokszor érezzük, hogy még egy hét is kevés, a témák átnyúlnak a következő hétbe, sőt folyamatosan előttünk vannak azóta is. Hihetetlen milyen formáló az egész.”

Ha el szeretnéd olvasni a résztvevők véleményét, akkor kattints IDE.

Kíváncsi vagyok a tanfolyam részleteire!

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083