Bűnös dolgok :)

I. Leszámolok a bűnömmel!

leszamolok-a-bunommel-ot-lepes-felismeres-beismeres-megvallas-megutalas-elhagyas
Akarsz szabadulni a bűneidtől?

Le akarsz számolni velük? Utálod, hogy folyton visszatérnek. Vannak olyanok, amiket észre sem veszel? Vannak olyanok, amiktől igazán nem is akarsz megválni? Vannak olyanok, amiket nem is tartasz bűnnek? Bemutatok 5 lépést, ami segíthet neked leszámolni az életebe nem való dolgokkal.

Első lépés a  FELISMERÉS

Hogyan tudsz harcolni az ellen, amit nem is látsz, amiről nem is tudsz? – Sehogy!
Az első lépés az, hogy ismerd fel az ellenséget! Ismerd fel a bűneidet.
Bár csak ilyen könnyű lenne. Vannak bűnök, amik egyértelműen azok, könnyen felismerhetőek. De sajnos nem mindegyik ilyen. Lehetnek báránybőrbe bújt farkasok, olyan dolgok, amik jónak LÁTSZANAK. Fel sem merül benned, hogy rossz lenne az, amit teszel, vagy éppen nem teszel, vagy gondolsz, és mondasz. Ilyenkor jön jól a zsoltáros imája, amikor kéri Istent, hogy mutassa meg nem jár-e téves úton (Zsolt 139,23-24). Olyan úton, amely nem Isten felé vezet, mert sajnos nem mindig egyértelmű a helyzet.
Amikor Jézus felment az Atyához elküldte a Pártfogót, a Szentlelket, aki “…amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság, és mi az ítélet.” Jn 16,8
Isten ebben a dologban sem hagy egyedül, minden rajtad áll, az Atya minden segítséget megad neked.

bun-vadlott-igazsag-kegyelem-buntudatEddig olyan egyszerű. Ha felismerem, az már jó, ha meg nem, az sem gond, mert kérem Istent és a Lelke által megmutatja a neki nem tetsző dolgokat. Na de ki az, aki ilyesmit kér? Miért is akarnám felismerni őket, addig jó, amíg nem láthatóak, amíg nem tudatosulnak bennem, olyan mintha nem is lenne. Sajnos ha meglátom, akkor tennem is kell valamit, nem igaz? Én nem akarok ezekkel a dolgokkal foglalkozni, időpazarlás, és energiám sincs erre. Nem akarom az életemet a vádlottak padján élni, minden nap méregetni magam.

Fel akarom ismerni…

Másképp is lehet gondolkodni róla. Én a kegyelem trónusa előtt ülök, a féltőn szerető Atya lábánál. A szívembe írta a törvényét, aminek önként, boldogan engedelmeskedem. Örülök, ha helyesen cselekedhetek. Nem azért mert ez a törvény, ezt mondják a parancsolatok, vagy mert azt gondolnám, hogy csak így juthatok a mennybe. A szívem változott meg, és ezzel az jár együtt, hogy én tenni akarom a jót, és fel akarom ismerni a rossz dolgokat, igazán szeretném. Akarok egyre szentebb életet élni. Tudom, hogy sose leszek tökéletes, sose fogok minden bűnömmel leszámolni, de nem erre nézek. vezess-az-orokkevalosag-utjanAzt látom, hogy a megtérésem óta mennyit haladtam már előre, és bár messze a cél, számomra a haladás a lényeg. Örömteli feladatom, mindig előre lépni egyet. És az számít, hogy ne visszafelé menjek, hanem előre. Ne álljak meg, hanem haladjak tovább.

Atyám: “Vizsgálj meg […] ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” Zsolt 139,23-24  

ŐSZINTÉN ki tudod ezt mondani?
Naponta imádkozz a zsoltárossal együtt!
Most ezt építsd be az életedbe!

Lépj tovább!

Ha haladni szeretnél tovább, akkor a 2-3. lépés leírását ITT találod meg.
Menjünk együtt ELŐRE!

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

2 hozzászólás ehhez: “I. Leszámolok a bűnömmel!”

  1. Ficzere Edit szerint:

    Amire ISTEN LELKE rámutatott és felismertem, azt megvallottam. Letettem ISTEN kezébe, bűnbánatot tartottam és kegyelmet, bűnbocsánatot kaptam.

    1. “Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.” 1Jn 1,9
      – olyan jó ezt megélni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083