tartsd-eletben-a-hited-bibliatanulmanyozassal-egyutt-konnyebb

Az Áhítat Alkotóban
a Teremtés könyvét dolgozhatod fel.

Itt az idő, hogy nekikezdj Mózes első könyvének!
Vagy talán itt az idő, hogy újrakezd, csak most másképp!
Sok segítséget adok ahhoz, hogy te magad is el tudd készíteni a napi, vagy heti áhítatod.

Nagy lelkesedéssel próbálom mindenkivel megszerettetni a tanulmányozást, hogy életben tudjuk tartani a hitet.

A Tahiti című bibliatanulmányozó könyv alapján létrejött online tanfolyam során, úgy tapasztaltuk, hogy a tanulmányozás jól működik így együtt, és valóban életben tart. Annyira jól bevált a módszer, hogy nem akartuk abbahagyni. Muszáj volt újra tollat ragadjak, hogy írjak. Így született meg az Áhítat Alkotó. Itt Mózes első könyve alapján te magad, mint olvasó, vagyis buzgó tanulmányozó írhatod le a gondolataidat az igeszakaszokról. Nem kell egyedül megküzdeni vele. Együtt szeretném, hogy megtegyük ezt, egy online tanulmányozó tanfolyam keretein belül. Ezek a tanulmányozó csoportok elég sikeresek, amit azért merek bátran leírni, mert egyik csoport sem akarja abbahagyni azután, hogy befejeztük a tanulmányozó könyvünket.

Teszteléskor az Áhítat Alkotó segítségével körülbelül egy év alatt dolgoztuk fel a Teremtés könyvét. De ez csak leírva hathat ijesztően. Megélni nagyon jó volt, és persze nem szerettük volna abbahagyni, így nekikezdtünk együtt Mózes 2. könyvének.

Küzdesz a Biblia olvasásával, megértésével? Nem mondanak már semmit számodra a jól ismert történetek?

A közös tanulmányozás alatt sikerélményed lesz, mert meglátsz, megértesz újabb és újabb dolgokat. Ezáltal motiváltabb leszel a Biblia olvasására. Örömmel tölt majd el, hogy Istennek számodra is van érthető üzenete.
Együtt meg tudunk fogalmazni általános és személyes gondolatokat, gyakorlati lépéseket is és kipróbálni azok alkalmazását. Olyan nem lesz, hogy nincs üzenet.  🙂

Mennyire szeretem törvényedet! Egész nap azon elmélkedem.

Nem vagy biztos benne, hogy a Teremtés könyvének a tanulmányozása hatással lesz az életedre?

Az üzenetek megértése, életedbe való beépítése által, hited, lelki életed növekedni fog. A feladatok nem csak rád lesznek hatással, hanem a környezetedre is. Az a cél, hogy amit megértettél, tudd megélni is. Másképp nincs értelme. 

Ha a Bibliát olvasod, Istennel kerülsz kapcsolatba. Ha az Istennel kapcsolatba kerülsz elkerülhetetlen a változás. 🙂 Ha a Bibliát olvasod, tanulmányozod, feltárul előtted az igazság és fejlődni fogsz.

 

Izgalmas kaland, igazi kihívás

2022.tavaszán egy csoporttal elkezdtük tesztelni. Egy év alatt a szívünkhöz nőtt a Genezis könyve. Annak ellenére, hogy általában mindenki által ismert szakaszokkal foglalkoztunk, mégis annyi új és értékes gondolatot hozott elénk az Úr, hogy a 135 oldal kevésnek bizonyult a téma feldolgozásához, így bővítettem egy kicsit a könyvön.

Ha szeretsz rajzolgatni, aláhúzni, kijelölni, írogatni, vázlatot készíteni, akkor jó helyen vagy.  A könyv munkafüzet jellege lehetővé teszi ezt a számodra. Van hely, hogy kielemezd a családi drámákat, hogy megfogalmazz és megválaszolj kérdéseket. Van hely, leírni a tapasztalataidat, megéléseidet, azt, amit Isten üzen a történeteken keresztül. A leírt imáidnak is tudsz teret adni.

A csoport tagjai otthon írják le a gondolataikat, majd hetente egy órában online találkozva, megbeszéljük, hogy ki mire jutott, mit üzent Isten, ki, mit élt át. Megfogalmazunk gyakorlati lépéseket, ebben való nehézségeinket, megoldásokat.

A tanfolyam által csak nyerni lehet, még akkor is, ha nem minden héten tudsz becsatlakozni az élő közösségbe. Minden alkalomról felvétel készül, amit bármikor vissza tudsz nézni. Senki sem tud lemaradni, mert hétközben is “együtt” vagyunk.

A Messenger csoport lehetőséget ad a hét közbeni kapcsolattartásra, a bizonyságok megosztására, kérdésekre, válaszadásra…

 

Van aki a készületek alatt belenézhetett és ezt írta róla:

tartsd-eletben-a-hited-bibliatanulmanyozassal-egyutt-konnyebbEz a készülő műved nemcsak olyan szempontból jó, hogy a Bibliával foglalkozik, s a nekem megküldött részletből is látszik, hogy alapos munka, és szerkezetileg is jól felépített mű lesz belőle, hanem azért is, mert ennek alapján bárki önállóan is tud magának ilyen napi vagy heti áhítatot készíteni. Ma sajnos olyan világ van, hogy szinte mindent készen kapunk, így nem kell megküzdeni ezekért, s ez nem biztos, hogy jó a jellemfejlődés szempontjából, mivel csak úgy lesz érett egy ember jelleme, ha megdolgozik érte, így nem lesz belőle egy olyan puhány ember, aki az élet viharaiban nem tud helytállni. Az áhítat alkotód pedig szellemi munkára, gondolkodásra készteti az azt tanulmányozókat, így a Szentírásban való elmélyülés mellett az agyat is megtornásztatja, karbantartja, és segíti az emberek önállóságra nevelését, mivel megadod a kezdő lökést azzal, hogy megcsinálsz néhány ilyen áhítat alkotót, aminek alapján el tudnak indulni a Biblia tanulmányozók, de ezután már nekik kell a szellemi munkát elvégezni.

Áhítat AlkotóKedvet kaptál?

Jelentkezz minél hamarabb!
Kis létszámú csoportokkal Áhítat alkotózunk együtt, hamar betelnek a helyek. 🙂

Itt belenézhetsz, hogy mit gondolnak az online tanulmányozásról azok, akik már elvégeztek egy, egy éves kurzust.

Ha jelentkezni szeretnél, vagy kérdésed van írj nyugodtan a tunde@eletben-tart.hu e-mail címre.

A CSOPORT TAGJA SZERETNÉK LENNI! 🙂

Kérdezz bátran!

06208862083