Mindenféle...

A Nicelife küldetés

Nicelife. Filmezz Istennel!

NICELIFE – Filmezz együtt Istennel!

Isten nagyon sokszor képeket, szemléltető történeteket használt, hogy megértessen dolgokat. Jézus sem tett másképp. Gondolj csak a sok példázatra. Isten azt akarja, hogy éljük át, amiről beszél. Szeretné hogy a szava eljusson a szívünkhöz, megmozgatva az akaratunkat is. Ebben segíthetnek a filmek.
“DE mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg…!” 1Th 5,21-22
A Nicelife abban segít, hogy könnyen rátalálj azokra a filmekre, amik hasznosak lehetnek a számodra. 

1: Mikor és milyen céllal indult el a nicelife.hu weboldal?

2007-ben, 22 évesen formálódott meg bennem a vágy, hogy szeretnék többet tenni, hogy tehetnék többet is, és kellene is. A weboldal szerkesztésben nem volt szaktudásom, a kezdetleges tudást pótolta az elhívatottság. Meg akartam szólítani az embereket, értéket közvetíteni, eszköz lenni Isten kezében.

Nicelife. Filmezz együtt Istennel!

2: Hogyan alakult ki ez a név?

Elég szimpla oka van. Gyorsan mondanom kellett egy azonosítót, valahogy ez ugrott be. Nem volt mögötte nagy átgondolt, megszervezett előzmény. Valahol mégis sikerült olyat választani, amit megszerettem. A célom az volt, hogy az odalátogatót, egy értékes, jobb, teljesebb élet felé vezesse az oldal. Ez a név így jó választás volt.

3: Hogyan kezdtél neki a weboldal beindításának? Mik voltak az első lépések?

Kellett egy tárhely, egy azonosító (később saját domain), és tudnom kellett, mit akarok megosztani, illetve hogyan fogom azt megvalósítani. Az első kettő egyszerű feladat. Az utóbbi kettő, és leginkább az, hogy mit akarsz megosztani, főleg hosszútávon a legnagyobb kihívás. Folyamatosan fel kell ismerni, hogyan, merre haladj, és ’ne menj félre’. Akkor még az internetes trendek is mások voltak mint most. Ezért is fontos a folyamatos alkalmazkodás, ráadásul úgy, hogy az alapüzenet nem változik: „Vezesd az embereket Jézushoz!”

4: Milyen feladatokat igényel egy ilyen oldal fenntartása?

A technikai feladatok mellett (fenntartani egy tárhelyet, egy domaint, a feltöltések folyamatát kidolgozni) úgy gondolom a legnagyobb feladat, hogy tudd, merre haladsz. Vagyis, legyen egy kidolgozott stratégia, mikor, mit, milyen forrásból töltesz fel, úgy, hogy folyamatosan tudj érdekfeszítő lenni. A facebook csoport(ok)ról nem is beszélve. El kell juttatni az emberekhez az üzenetet. Néhány éve már fizetett hirdetéseket is alkalmaznunk kell, ahogy változtak a dolgok a netes közegben. Mondhatni eléggé összetett. Ráadásul egy csapatot is össze kell fogni, és mindezt lehetne teljes munkaidőben is csinálni, annyi a feladat, tehát sokrétű a dolog.

Nicelife-keresztény filmek5: A filmeket megnézed, mielőtt az oldalra felteszed?

Természetesen. Nem mehet fel úgy film, hogy nem láttam volna. Volt egyébként, ami keresztény filmnek volt beállítva, de vagy nem volt igazán az, vagy félrevezető lett volna meglátásom szerint. Azt például gond nélkül sztornóztam.

Nicelife - család6: A családod hogy áll a filmekhez? Hogy áll a küldetésedhez?

Mivel munka, család mellett csinálom ezt a küldetést, kár lenne tagadni, hogy ez jelentős időbe kerül. Elfogadták, hogy ez a küldetésem. Sőt a feleségem szokott segíteni. A gyerekek pedig tudják, hogy ez is a feladatom. Annyi változott az utóbbi években, hogy próbálok akkor dolgozni az oldalon, amikor pihennek már. Nem ritka, hogy este 21-22 körül ülök le, és éjfélig dolgozok.

7: Mennyi idődet tölti ki a szolgálat?
Dolgozol mellette?

Általában mindennap 2-3 órát elvesz. E mellett ott van a folyamatos előre tervezés, ütemezés. Előre egy hétre tudom, miket fogok feltölteni. Van egy elég részletesen kidolgozott stratégiám, ütemterven, de akkor is a napi feladatok elvisznek egy héten legalább 14 órát. Igen, dolgozok mellette, mert ebből megélni sajnos nem lehet, pedig egyszerűbb lenne főállásban végezni.

8: Hogyan lehet támogatni a szolgálatot?
Mire van szükség?

Minden hónapban egy alkalommal megosztok egy felhívást a facebook csoportokban, hogy aki teheti, és elhívást érez rá, kérem támogassa küldetésünket. Mi ezekből a támogatásokból tartjuk fenn a küldetésünket, nélkülük már nem lenne nicelife. A fenntartási, fejlesztési, hirdetési költségek minden hónapban jelentkeznek. Ami ezen túl érkezik, az belekerül egy alapba, ami a munkát honorálja.

9: Filmklubok megtartásához milyen segítséget tudsz adni?

Tudom biztosítani a forrásanyagot, és tanácsokat is szívesen adok. Sajnos ritkán keresnek meg vele.

Nicelife-keresztény filmek10: Lehet a filmek között témák szerint keresni?

A filmeknél az alábbi szűrési lehetőség van, amit címkék jelölnek: feliratos/szinkronos. Illetve bibliai/történelmi/kortárs. Lehetne még finomítani, mert egyre több film érhető el.

11: Most mi a kedvenc filmed?

Ezt nehéz így kiemelni, mert mindegyik film más, és más. Valami azért jó, mert ötletes játékfilm, remekül elhelyezve benne a keresztény vonalat. Másik a hitelessége miatt, mint pl. egy történelmi vagy bibliai film. Pont egy olyan filmet emelnék ki a közelmúltból, ami talán nem volt annyira népszerű, pedig nagyon szép történet, ráadásul remek színészi alakításokkal (pl. Forest Whitaker), ez a BURDEN. Hadd idézzek egy mondatot a film bevezetőjéből: „Amikor egy dél-karolinai városban megnyílik a Ku Klux Klan-t ünneplő múzeum, az idealista Kennedy tiszteletes igyekszik megőrizni a békét, még akkor is miközben próbálja rávenni Burdent, hogy hagyja maga mögött a rasszista múltját.”Engem ez a film jobban megérintett most, mint a többi.

12: Milyennek látod az oldal hasznosságát?

Nicelife-keresztény filmekA nehézsége ennek a küldetésnek az, hogy nem egy személyes, szemközti misszió, beszélgetés, hanem egy gép előtt ülve csak számokat látok. Olyan felemelő, amikor egy-egy személyes üzenet, visszajelzés érkezik. Ezt azért akartam elmondani, mert ezzel meg kell küzdeni, és olykor előfordul, hogy az ember ’megfárad’, és úgy érzi nem annyira hasznos, mint amennyi erőt belefektet. Nagyon sok erőt tud adni a bátorító, pozitív szó. Ha pedig a számokat nézzük, eredményesnek mondanám magyar viszonylatban. Átlagban napi 1800-2000 látogató, ami azt nézve hogy az oldal „hobby”, jónak mondanám. Ha egy embert meg tudunk szólítani, már megérte. Ha már hetente egy embert, még jobb. Ha pedig naponta, az csodálatos.

Czékmán Attila

Nagyon örülök, az Attilával készült interjúnak. Fontosnak tartom, hogy egy kicsit belelássunk egy-egy szolgálatba, amit Isten gyermekei végeznek. Nekünk nagyon könnyű. Egy-két kattintás, és megvan az esti film. De azt már kevesen tudjuk, mennyi munka van e mögött.

Életem első könyvét  a Vajas könyvet, a személyes evangélizálásról írtam. Ebből egy tanfolyamot is magam elé képzeltem, tele filmekkel, amiket fel tudok használni szemléltetésként. Ebben nagyon sokat segített Attila. Amit ez úton is nagyon köszönök.

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083