Mindenféle...

Ima-séta-kerékpározás

kozbenjaras-ima-egymasert
Közbenjárás

Nem olyan régen írtam az  ima részeiről, melynek egyik része a közbenjárás. Ezt kéri Pál apostol is a thesszalonikai gyülekezettől: “Testvéreim, imádkozzatok értünk is!” 1Th 5,25   Szükségünk van rá! Számomra ez egy nagyon fontos időtöltés, áldott szolgálat. Olyan nincs, hogy ne lenne kiért imádkozni. Az szokott inkább a probléma lenni, hogy lehetetlenség mindenkiért imádkozni, akiért szeretnék. 

——————————————————————————————————————————————————

Vigyél bele egy kis kreativitást! Íme néhány, már ma beépíthető ötlet.
Ima kerékpározás közben

ima-kerekparozas

1: A személyes kedvencem az imával összekötött séta, vagy kerékpározás a munkahelyre. 
Amikor dolgozni megyek, megvan minden útszakasznak a “neve”, akiért/akikért szól az ima. Mindig a testvéreimmel és családjukkal kezdem. Utána elérkezek a tömblakásokhoz, itt lakik egy hittestvérem, akiért minden utamon imádkozok. Közeledve a munkahelyhez (egy kórház), imádkozok a munkatársaimért, orvosokért és a szenvedő betegekért. Mire beérek dolgozni, megtelik a szívem szeretettel a munkahely, az ott dolgozók, és a betegek iránt. Teljesen más lelkülettel megyek be, mint régen, amikor nem imádkoztam így.
A másik “munkahelyem” a gyülekezet. Amikor oda tartok, akkor azért imádkozok, hogy tudjak figyelni, meghalljam Isten üzenetét, amit aznapra készített a számomra. Imádkozok a tini csapatért, akikkel foglalkozok.

Imaséta

2.  Esti séta
Egy évvel ezelőtt, amikor a lányom kiutazott egy évre Amerikába, rászoktam az esti sétákra. Egy részében vele beszélgettem Messengeren, utána pedig csendben imádkozva sétáltam. Ezeknek a sétáknak is mindig volt célja. Például: ima a keresőkért, akik a környezetemben vannak, de még nem az Úréi. Ima a fiatalokért, akik a szívemben vannak. Olyan sok kísértésnek vannak kitéve, sok küzdelmük van az élettel, önmagukkal, nagyon kell az imatámogatás. Ima a közelemben élő betegekért. Mióta én is voltam elég rossz állapotban, azóta másképp, más lelkülettel imádkozok értük. 

ima-seta

Naptáras ima

nevnapi-ima

 

3. Névnapi ima
Az egyik szekrényre mindig ki van téve egy naptár, mert kissé feledékeny vagyok.
Egy fali táblám is van, de az nem elég. 🙂
Minden nap megnézem, hogy kinek van a névnapja. Akik névnaposként eszembe jutnak, aznap azokért imádkozok.


Nem kell januárig várnod, elkezdheted ma is. 🙂

Ötletelj!

Folytasd a sort, küldj be te is egy ötletet, hogy gazdagodjunk általa, és színesebbé, tudatosabbá tegye az imádságainkat.  

IMÁDKOZZ MÁSOKÉRT!

Lépj tovább!

Ha az imádságnak a bűnvallás része érdekel, akkor kattints IDE. 

Egy másik fajta imasétát is a figyelmedbe szeretnék ajánlani, amit ITT találhatsz meg.

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

2 hozzászólás ehhez: “Ima-séta-kerékpározás”

  1. Kóté Anett szerint:

    Imádkozzatok szüntelenül!
    Bárhol, bármikor imádkozom, sőt lehet még sokszor hangosan is, pl a buszon, mikor a munkahelyemre megyek vagy éppen haza felé tartok!
    Hálás vagyok Ácsné Tündinek, hogy lépésről lépésre mindenben segít és a tanfolyammal együtt egy kis családot kaphattam! ❤️

    1. Drága Anett! Hálás vagyok, hogy testvérek lehetünk az Úrban. Isten a mi ATYÁNK, olyan jó ezt megélni.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083