Mindenféle...

Ima. Első vagy az utolsó?

nem-tudom-mit-tegyek-segits

– Baj van! Nagy baj van! Képzeld, az történt, hogy… Már beszéltem Marcsival és Katával. Adtak egy jó tanácsot, de nem vált be. Szerinted mit csináljak?

Kérj tanácsot Istentől! 

– Aj! Tényleg! Azzal kellett volna kezdenem! Megspóroltam volna magamnak egy csomó stresszt, és szomorkodást.

A dolgok többféleképpen alakulhatnak, attól függően, hogy mikor vonod be Istent a nehézségeidbe.

Te mikor szoktad? Egyből az elején? Vagy a végén, amikor már semmi jó nem jut az eszedbe, és teljesen kétségbe estél?

Szeretünk az emberekhez fordulni először, hiszen ők kézzel foghatóak, hangjuk biztosan meghallható.
Tudod, hogy ki az aki szól, érted azt, amit mond.

ima-isten-szol-varom-a-valaszat

Az isteni vezetés nem olyan egyszerű, hogy például imádkozol, és egyből jön a mennyből egy jól hallható, és értelmezhető hang, ami megmondja, hogy mit is tegyél.
– Szeretem a könnyebb utat választani, annyira nincs már kedvem még a válaszokért is küzdeni. Így is nehéz az élet, elszaladnak az órák felettem, nincs idő megvárni azt, hogy Isten szóljon. És ki tudja, hogy jól értem-e vagy sem. Imádkozni is kellene érte, persze kitartóan. Kapcsolatban kellene lenni Istennel, olvasni a Bibliát, ráhangolódni, tanulmányozni. Hagyni, hogy dolgozzon bennem, hogy átformáljon. Ne haragudj, de ez nem megy! 

Teljesen megértelek és igazad is van. Mégis van pár dolog, ami miatt mégis arra buzdítalak, hogy szánj rá időt, és Istentől kérj elsősorban segítséget és választ. Ami persze lehet, hogy egy ismerősön keresztül érkezik majd. 🙂

Mi szól Isten vezetése, tanácsolása mellett?

Ő az, aki körbevesz időben és térben, így mindent átlát. Erre egy ember sem képes.

Ő tudja, hogy a döntéseidnek mik lesznek a rövid illetve hosszútávú következményei. Így, ami most emberi szemmel jó megoldásnak tűnik, lehet hogy 1 hónap múlva kiderül, hogy bizony nagyon nem volt jó…

Isten biztos, hogy mindig a számodra legjobb tanácsot adja. 

Isten biztos, hogy mindig a megfelelő időben szól, még akkor is, ha te úgy látod, hogy talán már késő.

Tudod, mik az isteni vezetés nehézségei?

legy-csendben-es-varj-az-urra

Amikor azt mondja, hogy “Hagyd az Úrra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít. Légy csendben, és várj az Úrra!”
Zsolt 37,5-7

-Nekem senki ne mondja, hogy ez könnyű, hogy ez nem egy nagy harc. Csöndben lenni sokszor nehezebb, mint beszélni. Várni?  Esetleg órákon, napokon, heteken, hónapokon, éveken, évtizedeken át! Ne kérd ezt tőlem! Ki képes erre? 

Csak az, aki hiszi, hogy Isten mindig a legjobbat tanácsolja és azt mindig a megfelelő időben teszi. És persze, ha úgy láthatnánk, mint ő, akkor tapasztalnánk, hogy mennyi munkálkodásba kerül, bizonyos dolgok alakítása, amire szükséged van…Ki tudja mennyi emberben kell munkálkodni hozzá, ki tudja mennyi eseményt kell úgy alakítani. Ki tudja hányszor hangzik el hangtalanul, hogy Isten úgy intézte hogy…
Ez mind idő…

Mondj valami példát kérlek!

az-en-hazam-tenyleg-az

Házat szeretnél vásárolni, megkérdezed a legjobb barátaidat, kikéred a véleményüket, hogy hol, melyik ház legyen az. De ők nem látják azt, amit Isten lát. Ők nem látnak előre 1 napot sem, nemhogy éveket. Ők nem látnak be a meszelt fal mögé.

Kikéred Isten véleményét. Naponta imádkozol, olvasod az Igét, de semmi válasz. Már eltelik több hónap is, de még mindig semmi. 

– Lépni kell, ház kell, Isten nem csinál semmit, hát majd akkor én…

– Mindeközben Isten alakítja, formálja az igényeidet, a gondolataidat az új házzal kapcsolatban- Ez idő! Közben formálja az általa számodra kiszemelt ház tulajdonosának is a szívét, életét, a ház árát, hogy minden az alkalmas időben megfelelő legyen. – Ez is időbe telik! Közben formája a világot, csökkenek az ingatlanárak, betegségek jönnek, nem várt problémák…- Ez idő! És még mennyi mindent nem soroltam fel.

eleted-filmje-utolag-lathatod-csak-meg-hogy-mive-lettek-a-dolgokGondolj azokra a filmekre amelyek több szereplő életét is bemutatják egyszerre, már azt sem tudod, hogy mi történik, de egyszer csak összeérnek az életutak, és minden kitisztul.

Az a nehéz, hogy mindezt nem látod, minden olyan sok szálon fut, hogy számodra képtelenség átlátni.
Marad a hit, hogy Isten mindent időben cselekeszik.
De ezt mindig csak visszatekintve láthatod meg, amikor már elkészült az életed filmjének egy része.

eletem-kirakos-darabkaja-csak-isten-latja-a-teljes-kepet


Te magad, és a barátok csak egy-egy kirakódarabot láttok.
Isten az egész képet!

A napi tipp nem más, mint hogy először Istent kérdezd meg! Legyen ez egy új szokásod.

A szokás kialakulásához minimum egy hónapig rendszeresen csinálni kell az adott tevékenységet. Tedd te is ezt! Tudatosan figyelj erre, és egy idő után szokássá válik.


Ha az isteni vezetés módjai érdekelnek, akkor kattints IDE

Tapasztalataidat oszd meg velünk, hogy gyarapodjunk általa!

Azért is vagyunk, hogy egymás hite által épüljünk.

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083