Bizonyságtételek

Eltelt egy év

weboldal születésnap

2020.október 20.-án elindult egy weboldal. Nagy álmot tűzött ki magának.

Azt akarta, hogy mindenki meg tudja tapasztalni azt, hogy milyen Istennel “mindenperces” kapcsolatban lenni. Célja volt, hogy minél több emberrel megszerettesse a bibliatanulmányozást, mert ez az egyik titka a szoros istenkapcsolatnak.
Végül is célja lett, hogy ez a kapcsolat felépüljön, és életben tartható legyen. Ezért is kapta az oldal az ÉLETBENTART nevet.

A logója, jelképe a jégmadár lett.

De vajon miért? Mi köze mindehhez ennek a kis madárnak?  Az oldal megálmodójának gyerekkori meghatározó szépsége ennek a kismadárnak a látványa volt. Édesapjával horgászás közben igen sokszor nagyon közelről megcsodálhatták. A madár fészke a törzshelyük alatt helyezkedett el  a meredek folyóparton. Gyermekként ezt a madarat látta a legszebbnek Isten teremtményei közül. Egyszer sajnos valakik betapasztották a földbe ásott kis üreget és a jégmadarakat nem is látta többé, addig amíg családalapításkor a férjével a Köröspartra nem költözött. Isten ajándékaként kapta, nem is gondolta, hogy ilyen szép lakhelyet álmodott meg a számára. Nem csak azért, mert itt talán láthat még jégmadarat, hanem azért is mert kisgyermekkorában elhunyt édesanyja, aki nagyon szépen tudott festeni…

Készített egy szép képet…

Víz, fák, kis út, mely az erdőbe vezet. Azon a helyen, ahol most él, szintén van víz, fa, vadkacsák sokasága. Természet, és ezáltal az édesanya közelsége is. Valóban ajándék.

Egyszer, mint a mesében, egy lelkileg nehéz napon, amikor nagyon-nagyon szüksége volt Isten támogató jelenlétére, akkor megjelent gyönyörű kék, fénylő hátával a jégmadár is. Egy még nehezebb napon zaklatott szívével hazafelé tartva, az a szép kismadár egy fán ült a közelben, csak rá várva, hogy újra közelről megcsodálhassa. Hogy elmondja, Isten nem feledkezett meg róla, vele lesz ezeken a nehéz napokon. Percről – percre küldi a szükséges erőt. És úgy is lett. Az oldal készítője számára a jégmadár egyenlő Isten támogató jelenlétével, szeretetével, Atyai kedveskedésével. Ez a kismadár nem mutatja meg túl gyakran magát, időnként csak elsuhan a víz felett, kékes fénylést hagyva az ember szeme sarkában. De miért? Talán, ha naponta látnánk, nem is lenne már akkora jelentősége. Nem is értékelnénk igazán. Nem is vágynánk rá.

Életélmény

Kapcsolat Istennel-csodálatos életélmény

Ha a jégmadár az oldal szerkesztőjének Isten legszebb teremtménye, akkor az életben magával az Istennel való kapcsolat a legszebb, legcsodálatosabb életélmény. Ezt feltétlen fent kell tartani, lehet és kell is tenni érte. Ezért is lett ez az oldal küldetése. Segíteni tenni és küzdeni ezért a kapcsolatért. Nem csak az ismereteket akarja bővíteni, hanem segíteni azt a gyakorlatba is ültetni.

Tute- tudni, tenni, megélni amit a Biblia mond

Jelszó: TUTE

Így lett az egyik jelszava a TUTE, melynek lényege, hogy nem elég TUdni azt, ami a Bibliában van, hanem meg is kell TEnni. Így lehet csak Istennel valódi kapcsolatban lenni, és formálódni e kapcsolat által.

Sikeres lett a küldetés?

Eredményes a küldetés?Egy könyvet is írt, vagyis többet. Az egyik, ami a Tahiti névre hallgat, a bibliatanulmányozásban segít, online tanfolyammá nőtte ki magát. A benne lévő tagok TUTE családdá lettek. Tényleg megszerették a Biblia tanulmányozását, tényleg meg akarták élni az Istennel való “mindenperces” kapcsolatot. Sikeressé lett a küldetés?

Az első, ami Vajas könyvként neveztetett, a személyes evangélizálásban akar segíteni. Szintén tanfolyamként működik. Tényleg működik. Sikeressé lett a küldetés?

Megíródott már sok gyakorlati bejegyzés, blog is. Sikeressé lett a küldetés?

Eredményes a küldetés? Mi a siker? Mi számít eredménynek?

Ezzel megküzdött az oldal írója is. Mi a siker? Mikor indul be? Mennyit kell várni, hogy látványos eredménye legyen? Lesz ilyen/ kell ilyen egyáltalán? Mivel mérhető a siker? A like-k számával? A követőkkel? Vagy mindezeket el kell engedni és csak írni és írni, mert Isten ezt kérte, és kész? Megtenni minden tőle telhetőt és aztán az emberek úgy és akkor használják fel, ahogy jónak látják?

“…ami a sáfároktól megkívántatik, az a hűség és nem az eredmény.”

Végül is, ami életben tartja magát az életben-tart oldalt az az isteni elhívás. A küldetés. A tanfolyamok lelkes, hálás, kitartó, hitüket megélő tagjai. Almási Tibor az egyik könyvében azt írta, hogy “…ami a sáfároktól megkívántatik, az a hűség és nem az eredmény.” Ehhez a gondolathoz, és Krisztushoz ragaszkodva akar Tünde hű lenni a küldetésében.

Azzal, hogy másoknak segít a hitet életben tartani, a sajátját is életben tartja.

Volt értelme munkát, időt fektetni ebbe az oldalba? Beletenni szívét, lelkét? Ezt igazán te tudod megmondani. 🙂
Az én válaszom IGEN!
Bár én elfogult vagyok!  🙂

Ha a te válaszod is IGEN, az azért lehet így,
mert benne van Isten.
Másképp nem lenne formáló hatású. 

“Úgy érzem, ebbe a kihívásba, küldetésbe velem jött az Ő orcája.” – Tünde

2021.10.20

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083