Bibliatanulmányozás

Együtt tanulmányozunk és még mindig működik!

Üdítő bibliatanulmányozás

TAHITI- csináljuk együtt!

– Együtt tanulmányozni, naponta olvasni, kérdésekre válaszolni…?
Nem túl sok idő ez?

– Mivel egész héten egy témán gondolkozunk, annyira a napjaink részévé válik, hogy nem tűnik fel mennyi időt töltünk el vele. Érezzük a pozitív hatását, így nem tartjuk a ráfordított időt soknak. Sőt legszívesebben még többet foglalkoznánk vele…

 

2021-ben indult az első online bibliatanulmányozó csoport a TAHITI című könyv alapján, melynek öt tagja volt. Azóta már több csoporttal éltük át a TAHITI áldásait. Célunk volt az I. Thesszalonikai levél feldolgozása, az életünkbe való beépítése, oly módon, hogy minden kis témára egy hetet rászántunk. Mindezt azért, hogy legyen időnk elmélyülni benne és meg is élni, a feladatokat elvégezni, megtapasztalni annak áldásait. Sokszor éreztük, hogy még egy hét is kevés, a témák átnyúlnak a következő hétbe, sőt folyamatosan előttünk voltak, és vannak azóta is. Hihetetlen milyen formáló volt.
Ezt csak együtt csinálva lehet így megtapasztalni.

Érdekel a könyvről gondosan megírt vélemény

CSALÁDDÁ lettünk!

szeretetA kezdet… Isten valahogy mindig összehozta a csoport tagjait az ország különböző részéről. Elkészült egy zárt  Messenger csoport, és terveztük az első online alkalmat, amikor egy órát együtt töltünk a Tahitis könyv alapján megírt gondolatok által vezetve a beszélgetést.

Hat napon át mindenki  otthon, önállóan olvasta a könyvet. Elmélkedve a kérdésekre adandó válaszokon, már írogattunk is a csoportba és hamar egy elfogadó családdá lettünk. 

tahiti-hetente-online-alkalmak

Ez a családias érzés hétről hétre fokozódott bennünk, mely a kurzus végéig megmaradt! Olyan jó valakinek – valakiknek beszélni az Igével kapcsolatos megtapasztalásokról, élményekről és a kudarcokról, nehézségekről is. Többek számára ez új volt, és nagyon élveztük – napi kapcsolatban lenni az új testvéreinkkel. Öröm volt aktívnak lenni a csoportban, vagy éppen passzívan, de  boldogan olvasva a többiek gondolatait.

Egy év – egy páli levél!?

napi bibliatanulmányozásEgy hónap alatt is nagyon sokat tanultunk, úgy is, hogy nem jutottunk tovább az első rész  2. igeversénél. 🙂

Szerintem nem végzünk egy év alatt ezzel a levéllel. 🙂
-Nem is baj, nem igazán akarom, hogy vége legyen!
Imádkozok, hogy ez a lelkesedésünk kitartson.
A tanulmányozás úgy is egy életen át tart. 🙂

Ez tartja életben a hitünk!- Hát ezt érezzük is!

EGY ILYEN CSOPORT TAGJA SZERETNÉK LENNI! 🙂

Közben vége lett az alkalmainknak, és végig kitartottunk!
És persze nem tudtuk abbahagyni! 🙂
Úgyhogy folytatjuk az Áhítat Alkotóval, melyben Mózes első könyvét dolgozzuk fel. 

Azért lesz izgalmas, mert szinte minden történetet ismerünk, vagy mégsem? Vajon milyen új dolgokat fogunk felfedezni benne?

Érdekel az Áhítat Alkotó

BEA: “Életbevágóan fontos tevékenykedés.”

A bibliatanulmányozás életbevágóan fontos tevékenykedés. A Bibliát olvasni egyedül kell, vagyis szükségünk van az elmélyült személyes Istenre figyelésre.

Isten lánya vagyok. Atyámtól várom és kérem a kijelentéseit, a nekem szánt kincseit. A Bibliából (is).
És Isten országának a polgára is vagyok. Ott, családom van. A testvéreim is ott vannak. Életbevágóan fontos ezt a nem vérszerinti köteléket megfogni, tartani és egymást megérinteni általa. Tündi Tahitis bibliatanulmányozó online csoportja a Biblia együtt tanulmányozásán túl, azt a többletnél többnek nevezhető kincset adja, amiből egymás meglátása, ismerete, kiigazítása által növekedhetünk és épülhetünk, a földi gyülekezetünk határai nélkül, bárki, bármelyik keresztyén
közösségben él is Magyarországon. Atyám kincse kézzel nem megfogható. Ezt az Atyai kincset kapom meg a Biblia tanulmányozása által, a képernyőn keresztüli testvéri közösségben.

Szeretettel, Schell Lászlóné Bea

ERZSIKE: “A Tahiti megtanított elmélkedni az igéről, tanulmányozni azt”

napi bibliatanulmányozásÉn nagyon örülök, hogy jelentkeztem. Először nem értettem, hogy egy-egy fogalmon hogyan lehet napokig, hetekig rágódni. Azt sem tudtam hova tenni, hogy hogyan lehet egy rövid levelet az igéből egy éven keresztül elemezni, Nem tudtam, mi az, hogy tanulmányozni az igét, gondolkodni rajta.
Azt hittem, hogy csak leülünk, olvassuk és kész. De éreztem, hogy ettől van több.
A Tahiti megtanított elmélkedni az igéről, tanulmányozni azt, bizonyos fogalmakkal kapcsolatban igéket keresni.
Nyitottabb, bátrabb lettem, jó kis közösség kovácsolódott össze, jó másokkal együtt  gondolkodni, meghallgatni, hogy a többiek mit gondolnak bizonyos dolgokról.
Különböző felekezetekből jöttünk, más és más látással, mégis el tudjuk fogadni és szeretetben meghallgatni a másik véleményét, látásmódját a témával kapcsolatban.
Amikor pedig én készültem egy témával kapcsolatban, az különösen áldásomra vált, és rájöttem, hogy az Úr azon a területen akar tanítani, szeretné, hogy abban fejlődjek, belemélyüljek.
Lehet egymásért imádkozni is, vagy kérni imát, ha valaki úgy érzi.

NATI: “Nagyon gyakorlatias, gondolkodásra serkentő, és szerteágazó módon hoz közel hozzánk egy-egy témát”

bibliatanulmányozásA Tahiti kapcsán az a legfontosabb tapasztalat számomra hogy, segített jobban megismerni Istent és az ő szeretetét, jóindulatát, jelenlétét és segített abban, hogy ezeket a tulajdonságait az Úrnak átéljem, megtapasztaljam és bátorított arra, hogy tovább adjam! A könyv szerzője nagy hatást gyakorol rám a mai napig, mert szeretetteljes, őszinte, igazságkereső lénye átsüt a könyvön és az online téren egyaránt. Szerettem, hogy a könyv nagyon gyakorlatias, gondolkodásra serkentő, és hogy szerteágazó módon hoz közel hozzánk egy-egy témát : nemcsak írás olvasás útján, hanem segítségül hívva zenét költészetet, művészetet, filmeket -tehát minden módon igyekezett közel hozni és megvalósítani Isten megismerését a mindennapjainkban-és ezért kimondhatatlanul hálás vagyok!

Gondolkoztam a csoportos tanulás hátrányairól. Sajnos nem sikerült semmit sem találnom,
de az általunk megtapasztalt előnyöket szívesen megosztom veled

– Mivel hétről-hétre találkozunk(online) és beszámolunk arról, hogy mire jutottunk, így motiváltak vagyunk arra, hogy valóban komolyan vegyük, és foglalkozzunk az igével, akármilyen kevés időnk is van rá egy nap. Ha nem találkoznánk, csak otthon egyedül csinálnánk, akkor sok nap ki is maradna…De így úgymond muszáj foglalkozni vele, amit semmiképpen sem érzünk negatív dolognak.

A együtt tanulmányozás előnyeiNagyon jó megosztani a felimeréseinket, megtapasztalásainkat a témákkal kapcsolatban, élővé válik közben az Ige mondanivalója. Nagyon motiváló.

– A kudarcaink megosztása külön jó hatással van ránk. Amíg megosztjuk már körvonalazódnak a megoldások…Segít megtanulni felállni a bukásból és egy lehetőségként tekinteni rá, mely előrébb visz minket, mert tanulunk belőle. Sok mindenhez, hogy igazán megértsük, szükség van a kudarcra. Ezt is megéltük már.

– Izgalmas, hogy Isten mindig ad olyan helyzetet a héten, amikor pont azt segíti megélni, amiről éppen szó van. Annyira érezzük, hogy jelen van a csoportunkban.

– Folyamatosan érezzük Isten vezetését, tanítását, formálását. 

A feladatok arra késztetnek, hogy meg is éljük azt, amiről olvasunk. Nagyon értékes megtapasztalásokat gyűjtünk így. A feladatok elvégzése kapcsán a környezetünkre is megtapasztalhatóan pozitív hatással vagyunk. (munkahely, tágabb család, barátok)

– A kurzuson bővebben kidolgozzuk a témát, mint ahogy a könyvben van, hiszen a beszélgetések alatt pluszban sok minden jön elő. Többféle szemszögből járjuk körbe a témát. Ez igazán formáló.

A családot is be tudjuk vonni, gyerekeket, házastársunkat egyaránt. Mindenki a témáról gondolkodik a héten. A fontos szavak kint vannak a lakásban, mindenki látja őket, a hűtőn, a fali táblán, a kamra ajtaján. 🙂

Nagyon sokat vagyunk az Ige közelében úgy, hogy nem érezzük tehernek, vagy, hogy az időnkből túl sokat venne el.

– Amikor nem a csoportvezető készül, az külön áldást tartogat annak, aki bevállalja a készülést. Még többet foglalkozik a témával, még jobban elmélyül benne. Isten különösen tud formálni általa.

Szeretnéd?

tartsd-eletben-a-hited-bibliatanulmanyozassal-egyutt-konnyebb

A válaszom, IGEN

IGAZÁN AKAROD?

– Akarod érezni, hogy a Biblia nem csak egy könyv, hanem Isten szava, mely igazi hatással van az életedre?
– Egyedül nem  megy, hamar abbahagyod.
– Nincs kit megkérdezz, ha elakadsz?
– Nem csak mondogatod, hanem tényleg formálódni akarsz?
– Akarod, hogy a változás áldást hozzon a környezetedre is?
– Több megtapasztalást akarsz?   

Aki velünk kapcsolatba kerül, az Istennel is szorosabb kapcsolatba kerül!

aki velünk kapcsolatba kerül, az Istennel is kapcsolatba kerülCél, hogy Isten formáljon bennünket, és általa mindazokat, akik velünk kapcsolatba kerülnek.
Hiszen aki velünk kapcsolatba kerül, az Istennel is kapcsolatba kerül. 🙂

Így akarunk pozitív hatással lenni  a világra.
Kicsiben kezdjük, mint a mustármag, de ki tudja mivé lesz. Rajtad áll!

Nem tudok dönteni, többet szeretnék többet tudni a tanfolyamról!
ITT tájékozódhatsz!

A CSOPORT TAGJA SZERETNÉK LENNI! 🙂

 

“Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között.”
Mt 13,31-32

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083