Blog bejegyzések

Ez itt a blogbejegyzések oldala, ahol minden írásban találsz TIPPEKET arra, hogy hogyan építsd be azt a mindennapjaidba.

A TETTEK a hited életben tartásához nélkülözhetetlenek.

Szinte minden bejegyzés alkalmas arra, hogy egy házicsoport, nőikör, vagy bármilyen alkalom témája legyen. A sok kérdés segít a közös feldolgozásban. El lehet küldeni a csoport tagjainak a kiválasztott blogot, majd több napi otthoni elmélkedés után csoportosan feldolgozva igen hasznos.

Újévi ABC-s naptár hatodik hónapja

Kellenek ezek a heti szavak? Azt gondolom, hogy IGEN. Naponta többször is eszembe jutnak, a gondolataim körülötte forognak. Eközben Isten sok mindent megtanít. Igeverseket juttat az eszembe, vagy éppen bibliai történeteket, és azt, hogy mindez miért is hasznos a számomra. Azért imádkozok, hogy tapasztald meg, a jótékony hatását.

Újévi ABC-s naptár ötödik hónapja

Nagyon érdekes, ahogy Isten elém hozza a szavakat. A ragaszkodni szót, Mózes első könyvéből vettem, amikor olvastam az igerészt, nem is figyeltem rá. Minden szóra összpontosítottam, csak erre nem. Több napja foglalkoztam már ezzel az igeszakasszal, amikor a szívemben éreztem, hogy Isten azt mondogatja, hogy kihagytam ezt a szót. Utána már nem is tudtam másra gondolni. Muszáj volt, foglalkoznom vele.

Újévi ABC-s naptár harmadik hónapja

Már harmadik hónapja keresem a szavakat, és gondolkodom róluk. Sokszor eszembe jutnak, nemcsak azon a héten, amikor kiírom őket, hanem utána is. Például a csoda minden héten elém jön, és próbálok nyitott szemmel járni. Észre akarom venni az apró csodákat. A szavak nem csak egy hétig hatnak rám. Vannak, amiket elfelejtek egy hét után, és vannak, amik beleégnek a szívembe. 

A Nicelife küldetés

Nicelife. Filmezz Istennel!

NICELIFE – Filmezz együtt Istennel!

Isten nagyon sokszor képeket, szemléltető történeteket használt, hogy megértessen dolgokat. Jézus sem tett másképp. Gondolj csak a sok példázatra. Isten azt akarja, hogy éljük át, amiről beszél. Szeretné hogy a szava eljusson a szívünkhöz, megmozgatva az akaratunkat is. Ebben segíthetnek a filmek.
“DE mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg…!” 1Th 5,21-22
A Nicelife abban segít, hogy könnyen rátalálj azokra a filmekre, amik hasznosak lehetnek a számodra. 

Újévi ABC-s naptár második hónapja

Az újévi tervem, hogy minden hetemnek lesz egy meghatározó szava, amit kiteszek egy jól látható helyre.
Azt akarom elérni, hogy az a szó áthassa a hetemet. Alakítson, formáljon, jobbá tegyen, segítsen fejlődni.

Próbáld ki, nem fogsz csalódni! Egy hétig naponta nézz rá a szavadra és gondolkodj rajta. Minden nap tegyél előre egy lépést!

Újévi ABC-s naptár első hónapja

Újra Új Év

–  Tavaly volt újévi jelmondatod.  Most is lesz?

–  Most másban gondolkodom. Igazából megtetszett az ABC-s adventi naptár, és gondoltam, hogy akár folytathatnám is.

Mire lesz az jó? 

– Minden hetemnek lesz egy meghatározó szava, amit kiteszek egy jól látható helyre. Azt akarom elérni, hogy az a szó áthassa a hetemet. Alakítson, formáljon, jobbá tegyen, segítsen fejlődni.

Eltelt egy év

2020.október 20.-án elindult egy weboldal. Nagy álmot tűzött ki magának.

Azt akarta, hogy mindenki meg tudja tapasztalni azt, hogy milyen Istennel “mindenperces” kapcsolatban lenni. Célja volt, hogy minél több emberrel megszerettesse a bibliatanulmányozást, mert ez az egyik titka a szoros istenkapcsolatnak.

Kérdezz bátran!

06208862083