Mindenféle...

A megtört szív most Téged hív. Segíts!

Dávid Fia, könyörülj rajtam! Érints meg ott, hol ember nem segít! Dávid Fia, könyörülj rajtam! Ez a megtört szív most Téged hív! Segíts!

Dávid Fia, könyörülj rajtam!

Érints meg ott, hol ember nem segít! Dávid Fia, könyörülj rajtam! Ez a megtört szív most Téged hív! Segíts!
(Dávid Fia – Ararat Worship)
– Már nem tudok Bibliát olvasni. Már nem megy a tanulmányozás. Nem tudok lecsendesedni. Folyamatos ima van az ajkamon. Segíts!

Mondjatok dicséretet szívetekben…

Az Ige azt mondja, hogy ...Pál azt mondja az efézusi gyülekezetnek, hogy: “Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. Ne részegedjetek meg bortól, amelyben pusztulás van, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.” Ef 5,19-20

Dicsérd! Adj hálát!Az Ige szerint bölcs cselekedet mindenkor, mindenért hálát adni, és dicséretet énekelni a szívünkben. Ez igaz arra a helyzetre, amikor minden jól megy és oly könnyen jön minden jó és hálás szó. És igaz akkor is, amikor könnyes a szemünk, szomorú a szívünk.
Azt is mondja Pál, hogy értsük meg, hogy mi az Úr akarata. Az Úr akarja azt, hogy adjunk hálát, és dicsérjünk. Ha Ő akarja, akkor az csak jó lehet, nem igaz? Ebből kiindulva, ki kell próbálni, és hinni, hogy segít akkor, amikor szorongat a fájdalom és a félelem. 

Sírva kérni…

Sírva dicsérniBaj van, nagy baj van. Nyomorúság, nehézség, elveszettség, fájdalom, félelem… Olvasni kellene Isten igéjét, hogy szólni tudjon hozzám, de nem megy. Olvasom de mintha egy szót sem értenék. Még jó, hogy a testvérektől jönnek az igeverses megosztások, üzenetek. És egy felhívás: Adj hálát, dicsérj!

YouTube – milyen jó, hogy van. Ilyenkor olyan hálás tudok lenni érte. A dalok helyettem is kimondják azt, amit érzek, csak velük kell énekelni. És feltör a szívből a kétségbeesett kiáltás. Dávid Fia, könyörülj rajtam! Érints meg ott, hol ember nem segít! Dávid Fia, könyörülj rajtam! Ez a megtört szív most Téged hív! Segíts!
(Dávid Fia – Ararat Worship)

“Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! ” Zsolt 62, 7-9
A kezedbe teszem az életemJön az ima és a könnyek, és az elengedés. Atyám, mindent a te kezedbe teszek! Én már nem tudok tenni semmit, de te igen!

“Arra vágyok ölelj át, ha sírni kezdenék.[…] Nem vágyok már máshová, csak azt szeretném, hogy elbújhassak benned, mert te vagy a menedék!” (Magyar Continental Singers – Halld Imám) 

Sírva dicsérni…

Énekelj az Úrnak teljes szívedből! Énekelj az Úrnak teljes szívedből! Mindig magasztald, mindig őt dicsérd, Őrzi élted, vezet téged: Zengjed szent nevét.Kértem, kimondtam, elsírtam, kiöntöttem. Jöhet a töltekezés.
Jöhet a következő dal, ha nem jönnek a szavak. Zsoltárok, melyek Isten nagyságát, hatalmát, erejét dicsérik. Az Úr irgalma végtelen… Ha lankadok, Ő szárnyat ad… megtart, megvéd az Úr!

Keresem és éneklem a dalokat, régieket és újakat. Töltöm a szívem dicsérettel! És valóban működik. Amit az Úr kér, tényleg a javamra van. Újra erőt és hitet kaptam. Sírtam, de közben már mosolyogtam, milyen nagy Uram van!

Énekelj az Úrnak

Énekelj az Úrnak teljes szívedből! Énekelj az Úrnak teljes szívedből!
Mindig magasztald, mindig őt dicsérd, Őrzi élted, vezet téged: Zengjed szent nevét.

Hogyha túl sok gond szántja homlokod, Jézus akkor sem hagy el. Vedd fel kereszted, indulj, így kövesd, Ó, menj, bízva nézz rá fel!

Énekelj az Úrnak teljes szívedből! Énekelj az Úrnak teljes szívedből!
Mindig magasztald, mindig őt dicsérd, Őrzi élted, vezet téged: Zengjed szent nevét.

“Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!”
Zsolt 4.9

"Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!" Nehézség, szenvedés   ⇒   Ének, ima. Segíts!    ⇒      Szív kiürítése.   ⇒

Szív megtöltése dicsérettel.  ⇒   Ének, ima.   ⇒    Megnyugvás

“Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!” Zsolt 4.9

Ámen

Ács Pálné Tünde
Szívesen leszek a segítőd a hit életben tartásában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdezz bátran!

06208862083